Leraren

In het Iyengar Yogacentrum Den Haag geven drie leraren les: Ria Brandon, Peter de Lange en Ela Chauhan. Drie gecertificeerde Iyengar Yogaleraren. In december 2006 en januari 2007 waren Peter en Ria een maand naar Poona (India) voor les van de Iyengars. Ria heeft in augustus 2011 les gevolgd bij Lois Steinberg in Illinois (USA). In januari 2012 heeft Ria deelgenomen aan de Yoga Retreat in Bellur (India). In januari 2014 was Ria een maand in Poona.

Wie is Ria Brandon?

Ria Brandon werd in 1947 in Enschede geboren. Zij heeft psychologie en Nederlands gestudeerd. Samen met Marc heeft zij drie kinderen en acht kleinkinderen. In 1992 is Ria begonnen met Iyengar Yoga bij Charles Hond in Rotterdam. In 1998 begon zij met de lerarenopleiding in Amsterdam. Ook is zij in dat jaar naar India geweest voor de viering van de 80ste verjaardag van Guruji Iyengar. In juni 2001 behaalde Ria het diploma Iyengar Yogaleraar. Vanaf 1999 geeft Ria les in Iyengar yoga. Eerst als leraar bij Charles Hond en nu in haar eigen centrum in Den Haag.

Wie is Peter de Lange?

Peter de Lange werd in 1958 geboren. Hij begon zijn carriere als tennisleraar. In 1998 begon Peter met Iyengar yoga bij Charles Hond. In 1999 ging hij naar de lerarenopleiding en in 2002 rondde hij deze opleiding af. Peter geeft ook yogales in Delft en Rotterdam. Voor enkele ministeries in Den Haag verzorgt hij fitness en yoga. Ook geeft Peter nog tennislessen. Hij wandelt graag. In de zomer geeft Peter op zaterdag yoga op het strand.

Wie is Ela Chauham?

Ela is a certified physical coach and since her student times has practiced Iyengar yoga as the true path to discovering the body and building strength, flexibility, balance and self-healing. Ela had excellent guidance in the discipline from Mr Iyengar himself and early teachers in London and now also teaches yoga philosophy at the Iyengar Yoga Institute in Amsterdam. Ela's mission is to teach people to discover their bodies, build up their strength and find a healthier balance that will serve them for the rest of their lives.

 Ria Brandon